omgeving

Veel te beleven!

Vandaag naar het strand, morgen naar het binnenland?

Op de finca kom je heerlijk tot rust, je leeft dichtbij de natuur.

Maar soms wil je erop uit.

In het dorp zelf (ca. 2.000 inwoners) kun je in de zomer naar het zwembad, er zijn barretjes, bakkertjes en in augustus een week vol vertier: fiestas patronales, met stieren, dans en vuurwerk.


Wil je naar zee, dan hoef je maar een kwartiert te rijden. De kust bij Vinarós is het mooiste met z'n calas. (Als je boekt zal ik uitleggen op welk verborgen plekje pal aan zee de lekkerste sardines geserveerd worden.)

De boulevard in het centrum is onlangs prachtig gerenoveerd. Hier vind je op het zandstrand veel gezellige strandtentjes.

Het centrum van Vinarós is leuk! Met de hippe winkeltjes en lekkere ijszaken en een overdekte markt met de visvangst van de dag. Ook 's avonds is er genoeg vertier (eten, dansen) met in de zomer film op het plein of yoga op het strand.

Er wordt veel georganiseerd in de regio, ook voor kinderen. Check het aanbod bij het tourist info centrum op de boulevard.


Ook buiten het zomerseizoen is het leven goed in en rond Càlig: het ritme van de plaatselijke bevolking, de verschillende Spaanse feesten, zachte winters. Maar ook een heftige Spaanse regenbui of de stevige Mistral horen bij het leven op een finca.Met de klok mee, linksboven: Vinaros strand, Serra d'Irta, Columbretes, Mercado Vinaros, Morella, Vall d' Uixo (0ndergrondse rivier).

De costa Azahar (Oranjebloesemkust) is nog betrekkelijk rustig.

De Ebro-delta is wonderschoon, de inhammen (calas) bij de kust van Vinarós bieden veel privacy. Het natuurgebied Serra d'Irta is er voor wandelaars en mountainbikers.


Peñiscola is zeker een bezoek waard met kasteel Papa Luna; vogelshows in de kasteeltuin, klassieke concerten in de ridderzaal. Schattige straatjes, marktkraampjes, tapa's en meer.

Vanuit Peñiscola kun je een boottocht maken naar Les Columbretes, natuurgebied.

Meer naar het zuiden: Castellon en Valencia.


Landinwaarts: golfen bij Golf Panoramica, eten in een klooster of Middeleeuwse plaatsjes bezoeken (San Mateu, Tirig, Traiguera, Morella).

Het achterland voor verkoeling: La Senia heeft een stuwmeer, en natuurschoon vind je volop bij Benifassà.Bar Arayo in Càlig: huis huren = een gratis kan Sangria van Juan.
Fiestas Calig: stieren
Lekker eten in Traiguera
Langoustines: lekkernij uit Middellandse zee
Processie Pasen, Calig
Woeste golven bij Serra d'Irta
Bergdorp Morella
Stuwmeer La Senia
Marktplein San Mateu
Ondergrondse rivier San José (betere foto volgt)

Links naar allerlei leuks: